Pasta met pesto, kip, aubergine, kerstomaatjes en peterselie

Pasta met pesto, kip, aubergine, kerstomaatjes en peterselie

Deze pasta met pesto en kip is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Door de tomaatjes en de pesto op het laatst mee te warmen houden de tomaatjes een bite en de pesto zijn mooie volle tomatensmaak. Een lekker Italiaans spaghettigerecht voor een doordeweekse dag.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 300 g kipreepjes
  • 1 aubergine
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 5 el Bertolli Pesto Rosso
  • 3 el fijngehakt peterselie
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 656
    • Eiwitten 31.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 83.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 77.4g
    • Sugar 9.1g
    • Fibre 5.9g
    • Fat 23.7g
    • Saturated Fat 4.4g
    • Unsaturated Fat 17.9g
    • Monounsaturated Fat 9.0g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 18mg
    • Sodium 266mg
    • Salt 0.66g
    • Calcium 2%
    • Iron 8%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C 38%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.

  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak hierin de kip en aubergineblokjes 7 minuten op matig vuur. Bestrooi ze met wat zout en peper.

  3. Warm de kerstomaatjes en Bertolli pesto rosso 3 minuten mee. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde, diepe borden, schep het kip-pestomengsel erop. Verdeel de spaghetti met pesto en kip over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

 
         

Meer inspiratie