Pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone

Pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone

Verrukkelijke Italiaanse pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone. Extra lekker en vol van smaak door Bertolli Pesto Rosso en Bertolli Pasta Pipe Rigate. Vol met gezonde groentes zoals: broccoli en sperziebonen. Er is genoeg voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 1 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 150 g sperziebonen
  • 1 stronk broccoli
  • 400 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
  • 250 g mascarpone
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 851
    • Eiwitten 29.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 84.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 78.7g
    • Sugar 8.8g
    • Fibre 5.9g
    • Fat 45.6g
    • Saturated Fat 24.7g
    • Unsaturated Fat 10.8g
    • Monounsaturated Fat 4.0g
    • Polyunsaturated Fat 1.0g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 22mg
    • Sodium 409mg
    • Salt 1.02g
    • Calcium 29%
    • Iron 6%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 42%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de basilicum in reepjes en rasp de parmezaanse kaas.

  2. Vet een bakplaat in met Bertolli extra vergine olijfolie en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie overheen. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes 15 minuten. Laat de oven aanstaan.

  3. Blancheer in kokend water de sperziebonen 7 minuten en de broccoli 5 minuten. Giet de groenten af en spoel ze na met lauw water.

  4. Kook ondertussen in een andere pan de Bertolli pasta pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht. Roer in een kom de mascarpone los met de Bertolli pesto rosso en het bewaarde kookvocht.

  5. Meng het mascarponemengsel met de groenten door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de reepjes basilicum voorzichtig doorheen. Schep dit in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

  6. Zet de ovenschaal een kwartier in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.

 
         

Meer inspiratie