Pastasalade met avocado, rode ui, pesto rosso en kerstomaten

Pastasalade met avocado, rode ui, pesto rosso en kerstomaten

Deze koude pastasalade staat in een handomdraai op tafel. Met avocado, rauwe ham en kerstomaatjes en op smaak gebracht met Bertolli pesto Rosso. Lekker als zomers hoofdgerecht. Maar ook bijzonder smakelijke als bijgerecht bij de BBQ of als lunchsalade.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate
  • 1 avocado
  • 0.5 komkommer
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 250 g rauwe ham
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 537
    • Eiwitten 25.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 68.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 62.4g
    • Sugar 9.7g
    • Fibre 6.2g
    • Fat 19.2g
    • Saturated Fat 3.9g
    • Unsaturated Fat 12.9g
    • Monounsaturated Fat 8.0g
    • Polyunsaturated Fat 1.4g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 40mg
    • Sodium 1353mg
    • Salt 3.38g
    • Calcium 2%
    • Iron 6%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 35%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de Pasta Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, spoel na met ruim koud water en laat het uitlekken en afkoelen.

  2. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de helften. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaten en halveer ze. Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de rauwe ham in repen.

  3. Doe de pasta in een schaal en schep er de Bertolli pesto rosso doorheen. Voeg er vervolgens de groenten en de ham toe en schep de pastasalade goed door.

 
         

Meer inspiratie