Pastasalade met kip, gegrilde groenten en pesto

Pastasalade met kip, gegrilde groenten en pesto

Een verrukkelijke Italiaanse salade als deze pastasalade met kip, gegrilde groenten en pesto kom je niet snel tegen. De Bertolli Pesto Verde geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g penne rigate
  • 2 gerookte kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 grote rode ui
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g groene asperges
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 516
    • Eiwitten 34.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 77.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 71.1g
    • Sugar 10.0g
    • Fibre 6.3g
    • Fat 9.3g
    • Saturated Fat 1.8g
    • Unsaturated Fat 5.4g
    • Monounsaturated Fat 1.7g
    • Polyunsaturated Fat 0.8g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 24mg
    • Sodium 218mg
    • Salt 0.54g
    • Calcium 6%
    • Iron 14%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 51%
    • Vitamin A 16%

Bereidingswijze

  1. Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de penne na het afgieten met ruim koud water na en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en maak met een kaasschaaf lange repen van de courgette. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie en de zwarte olijven klein. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

  3. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de broccoli in roosjes gedurende 5 minuten. Zet een grillpan op hoog vuur en grill hierin de groene asperges en de courgetterepen.

  4. Meng de zongedroogde tomaten, de rode ui, de olijven en de peterselie met de pasta in een grote schaal. Breng de pastasalade op smaak met de Bertolli Pesto Verde. Voeg als laatste de courgetterepen en de asperges toe.

 
         

Meer inspiratie