Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

Een fijn recept voor het maken van een heerlijke salade met tagliatelle in deze pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g sperziebonen
  • 2 paprika's (geel en rood)
  • 8 takjes peterselie
  • 1 el balsamico azijn di Modena
  • 5 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 150 g gemengde sla
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 645
    • Eiwitten 29.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 85.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 78.5g
    • Sugar 6.2g
    • Fibre 6.5g
    • Fat 22.3g
    • Saturated Fat 3.7g
    • Unsaturated Fat 16.9g
    • Monounsaturated Fat 12.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 45mg
    • Sodium 119mg
    • Salt 0.30g
    • Calcium 6%
    • Iron 7%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 80%
    • Vitamin A 38%

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Bestrijk ze aan beide kanten met in totaal 2 eetlepels Bertolli pesto rosso en marineer 5-10 min. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in dunne schuine plakjes.

  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 4 min. mee. Giet de tagliatelle en sperzieboontjes af. Spoel met koud water af tot ze koud zijn. Laat goed uitlekken.

  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng een dressing van de balsamico azijn en extra vergine olijfolie, met de paprika, ¾ van de peterselie, de tagliatelle met sperziebonen en de rest van de pesto. Hussel vlak voor het eten de gemengde sla erdoor. Verdeel de salade over borden.

  4. Gril de plakjes kipfilet op de hete barbecue, grill of grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ca. 5 min. Leg de kip op de salade en bestrooi met de rest van de peterselie.

 
         

Meer inspiratie