Patazola maaltijdsalade met gorgonzola en sperzieboontjes

Patazola maaltijdsalade met gorgonzola en sperzieboontjes

Deze Patazola maaltijdsalade gemaakt met sperzieboontjes en gorgonzola is een heerlijke aardappelsalade die extra verrassend wordt door in de oven bereide aardappelen en de pittige Italiaanse kaas. Deze Italiaanse aardappelsalade smaakt zeker naar meer!

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1,2 kg (Roseval) aardappelen
  • 10 g verse rozemarijn
  • 250 g haricot verts
  • 60 g zongedroogde tomaten
  • 80 g zwarte olijven
  • 5 el Bertolli olijfolie classico
  • 140 g Gorgonzola
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 522
    • Eiwitten 12.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 53.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 46.4g
    • Sugar 4.6g
    • Fibre 6.6g
    • Fat 30.3g
    • Saturated Fat 10.2g
    • Unsaturated Fat 18.5g
    • Monounsaturated Fat 16.5g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 30mg
    • Sodium 663mg
    • Salt 1.66g
    • Calcium 27%
    • Iron 15%
    • Potassium 35%
    • Vitamin C 68%
    • Vitamin A 13%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 275 °C. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in de lengte in vieren. Wentel de aardappelen door de Bertolli olijfolie. Verdeel de takjes rozemarijn en de knoflook op een bakplaat en schep hier de aardappelen op.

  2. Bak het gerecht 20 minuten in de hete oven, totdat de aardappelen gaar en gekleurd zijn. Laat ze afkoelen.

  3. Kook de sperzieboontjes beetgaar en koel ze dan onder koud stromend water. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine blokjes.

  4. Meng alle ingrediënten behalve de kaas in een grote schaal. Brokkel vlak voor het serveren de gorgonzola over de salade.

 
         

Meer inspiratie