Penne kaas-basilicum met kip, champignons en zwarte olijven

Penne kaas-basilicum met kip, champignons en zwarte olijven

Heerlijk pastagerecht met als basis penne, kip en champignons. De authentieke pastasaus Formaggi e Basilico en de zwarte olijven maken dit smakelijke maal af.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 75 g zwarte olijven
  • 300 g kippendijen
  • el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico 460g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 501
    • Eiwitten 24.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 72.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 66.8g
    • Sugar 11.8g
    • Fibre 5.5g
    • Fat 13.0g
    • Saturated Fat 3.1g
    • Unsaturated Fat 8.6g
    • Monounsaturated Fat 5.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 15mg
    • Sodium 642mg
    • Salt 1.60g
    • Calcium 6%
    • Iron 12%
    • Potassium 17%
    • Vitamin C 7%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta penne zoals staat beschreven op de verpakking.

  2. Snij ondertussen de champignons in vieren en de rode ui in halve ringen. Halveer de olijven. Snijd de kippendijen in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok en bak hierin de kippendijen goudbruin en gaar. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak deze mee. Voeg als laatste de rode ui toe en bak deze nog even kort mee.

  4. Voeg tenslotte de inhoud van de zak Bertolli pastasaus Formaggi e Basilico toe, samen met de olijven en verwarm het geheel nog even goed. Serveer de pastasaus over de gekookte pasta. Garneer eventueel met verse basilicum.

 
         

Meer inspiratie