Penne met knapperige groenten

Penne met knapperige groenten

Zelf de lekkerste pasta met knapperige groente bereiden in Italiaanse stijl. Italianen eten veel groenten, een leefstijl waar ze heel oud mee worden. Dit pastagerecht zit boordevol overheerlijke ingrediënten zoals: courgette, bospeen, paprika, sperziebonen, kerstomaten, Parmezaanse kaas en doperwtjes. Een lekkere gezond gerecht voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 4 kleine worteltjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g sperziebonen
  • 1 prei
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 el peterselie
  • 50 g geschaafde parmezaanse kaas
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 1 dl water
  • 500 g penne pasta
  • extra nodig: wokpan
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 717
    • Eiwitten 25.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 109.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 100.9g
    • Sugar 10.4g
    • Fibre 8.4g
    • Fat 19.5g
    • Saturated Fat 4.6g
    • Unsaturated Fat 13.2g
    • Monounsaturated Fat 11.0g
    • Polyunsaturated Fat 2.2g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 10mg
    • Sodium 183mg
    • Salt 0.46g
    • Calcium 21%
    • Iron 20%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 141%
    • Vitamin A 39%

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten schoon. Snijd de courgettes, de bospeentjes en de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de prei in dunne ringen. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters.

  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook zachtjes aan. Roerbak de courgette, bospeentjes, paprika, sperziebonen en prei ongeveer 3 minuten mee. Voeg de doperwtjes en 1 dl water toe en laat de groente afgedekt op zacht vuur in 10 minuten gaar worden.

  3. Kook ondertussen de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (verse pasta heeft een kortere bereidingstijd dan gedroogde). Giet de penne af en schep de pasta met de peterselie door de groente in de wok. Warm het geheel nog even door en voeg naar smaak zout en peper toe.

  4. Serveer in diepe borden. Garneer de pasta met de flinters Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie