Penne met tomaten-tonijnsaus

Penne met tomaten-tonijnsaus

Pasta Penne met tomaten-tonijnsaus. Met zelfgemaakte tomaten-tonijnsaus van tonijn, gefruit uitje & knoflook, chilipoeder, kappertjes en Bertolli pastasaus Alle Erbe. Dit verrukkelijk Italiaanse visgerecht met pasta is in minder dan een half uur tijd al op tafel!

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 citroen
  • 300 g penne rigate
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el kappertjes
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 75 g rucola
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 533
    • Eiwitten 32.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 75.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 69.8g
    • Sugar 16.3g
    • Fibre 5.2g
    • Fat 13.3g
    • Saturated Fat 1.8g
    • Unsaturated Fat 9.5g
    • Monounsaturated Fat 7.6g
    • Polyunsaturated Fat 1.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 25mg
    • Sodium 580mg
    • Salt 1.45g
    • Calcium 6%
    • Iron 10%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 12%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken en rasp van de citroen een halve eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder smaakt bitter). Kook de pasta penne rigate beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep het chilipoeder met de tonijn, citroenschil en kappertjes erdoor en schenk de Bertolli pastasaus Alle Erbe erbij.

  3. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  4. Giet de penne af en schep de tonijnsaus erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en leg er in het midden een flinke pluk rucola op. Lekker met geraspte kaas en een salade van sperziebonen.

 
         

Meer inspiratie