Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli

Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli

Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 uien
  • 500 g broccoli
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g penne rigate
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Pecorino à 400 g
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 732
    • Eiwitten 27.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 95.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 86.3g
    • Sugar 14.9g
    • Fibre 8.8g
    • Fat 29.8g
    • Saturated Fat 8.7g
    • Unsaturated Fat 17.7g
    • Monounsaturated Fat 11.6g
    • Polyunsaturated Fat 4.3g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 21mg
    • Sodium 572mg
    • Salt 1.43g
    • Calcium 11%
    • Iron 15%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 64%
    • Vitamin A 8%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Rooster ondertussen de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Verkruimel de geitenkaas. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en borstel de kastanjechampignons schoon. Kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verdeel de ui, broccoli en champignons over een bakplaat, sprenkel de extra vergine olijfolie erover en maal er zout en peper boven.

  3. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill in de oven en rooster de groente in ongeveer 12 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep ze regelmatig om.

  4. Giet de penne pasta af, roer de Bertolli pastasaus Pecorino en de gegrilde groenten erdoor en warm de pasta nog even goed door. Verdeel de pasta over vier diepe borden en strooi de geitenkaas en pijnboompitjes erover.

 
         

Meer inspiratie