Penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta

Penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta

Pasta penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta maak je eenvoudig zelf met Bertolli pastasaus Cremosa. Verrukkelijke roomsaus geïnspireerd op Lombardije. Met een zoete, romige smaak door gebruik van room. Vol van smaak en gezond door cherrytomaatjes, verse oregano, rundergehakt, broccoli en ricotta.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g penne rigate
  • 1 ui
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el verse oregano
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 450 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Cremosa
  • 3 el ricotta
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 733
    • Eiwitten 35.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 86.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 79.9g
    • Sugar 17.9g
    • Fibre 6.8g
    • Fat 29.5g
    • Saturated Fat 11.3g
    • Unsaturated Fat 14.3g
    • Monounsaturated Fat 11.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.7g
    • Cholesterol 73mg
    • Sodium 528mg
    • Salt 1.32g
    • Calcium 5%
    • Iron 15%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 58%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de penne rigate ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de broccoli en maak er kleine roosjes van. Was de cherrytomaatjes en laat ze goed uitlekken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Kruid het gehakt met zout en peper en schep het bij de ui in de pan. Roerbak het rundergehakt bruin en rul en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

  3. Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak het mengsel 3 minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus Cremosa erbij en voeg de oregano toe. Laat de saus zo 15 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Roer er 5 minuten voor het einde de cherrytomaatjes en de ricotta doorheen. Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erop.

 
         

Meer inspiratie