Penne rigate met pompoen, salie en amandelen

Penne rigate met pompoen, salie en amandelen

Penne rigate met pompoen, salie en amandelen

Voorbereidings tijd

20 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 2 uien
  • 8 blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde salie
  • 125 g geroosterde amandels
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 fles Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • 500 g Penne Rigate
  • 5 el geraspte oude kaas
  • Serving Size 5

    Amount per serving

    • Energie 675
    • Eiwitten 22.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 83.1g
    • Sugar 12.5g
    • Fibre 8.3g
    • Fat 27.4g
    • Saturated Fat 4.4g
    • Unsaturated Fat 21.8g
    • Monounsaturated Fat 14.6g
    • Polyunsaturated Fat 4.1g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 6mg
    • Sodium 446mg
    • Salt 1.12g
    • Calcium 18%
    • Iron 9%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 36%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen, schep de pitten eruit. Leg de helften plat op een plank en snijd met een glad scherp mes de schil er vanaf. Snijd de pompoen in stukjes van ca. 3 cm. Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de salie in smalle reepjes. Hak de amandelen grof.

  2. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de pompoen met de ui en de salie 5 minuten op een matig vuur. Schep geregeld om. Zet het vuur even hoog, roer de pastasaus en de amandelen erdoor en verwarm de saus al roerende tot deze bijna kookt. Zet dan het vuur laag en laat de pompoen in de saus in ca. 15 minuten gaar worden. De pompoen moet nog net niet helemaal zacht zijn.

  3. Kook ondertussen de penne rigate gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  4. Verdeel de penne rigate over 5 grote borden en schep de pastasaus met pompoen erop. Bestrooi met de geraspte oude kaas.

Salie kopen? Let er op dat de blaadjes er fris uit zien zonder gedroogde randjes.

Meer inspiratie