Penne rigate met tomatensaus, gehaktballetjes en broccoli

Penne rigate met tomatensaus, gehaktballetjes en broccoli

Pasta penne rigate met tomatensaus, gehaktballetjes en broccoli. De gehaktballetjes maak je van kalfsgehakt. Extra lekker door Bertolli pastasaus Cremosa. Geïnspireerd op de Noord-Italiaanse regio Lombardia en daardoor een heerlijke romige, zoete smaak door de room. Serveer de kalfsgehaktballetjes eens in tomatensaus als tapas of bij een barbecue.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 500 g kalfsgehakt
  • nootmuskaat
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Romig
  • 2.5 tl gedroogde oregano
  • 300 g penne rigate
  • 300 g broccoliroosjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 667
    • Eiwitten 36.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 77.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.8g
    • Sugar 14.6g
    • Fibre 4.3g
    • Fat 24.9g
    • Saturated Fat 7.4g
    • Unsaturated Fat 14.4g
    • Monounsaturated Fat 10.8g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 110mg
    • Sodium 515mg
    • Salt 1.29g
    • Calcium 8%
    • Iron 13%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 178%
    • Vitamin A 45%

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn. Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng het kalfsgehakt met wat zout, peper en nootmuskaat, kneed het goed door en draai er kleine balletjes van.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de knoflook en paprika 2 - 3 minuten zachtjes mee.

  3. Roer de Bertolli pastasaus Cremosa met de oregano en zout en peper naar smaak door het bakvet. Laat de gehaktballetjes in nog 10-15 minuten zachtjes gaar worden.

  4. Kook ondertussen de penne rigate beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoliroosjes kleiner en kook ze in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.

  5. Giet de pasta en de broccoli af. Schep de gehaktballetjes op een bordje en meng de pasta met de tomatensaus.

  6. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de gehaktballetjes en broccoli erover. Lekker met geraspte kaas en een salade van veldsla.

 
         

Meer inspiratie