Pennepasta met knoflooksaus, boontjes, kip en kaas

Pennepasta met knoflooksaus, boontjes, kip en kaas

Hmm een heerlijk pastagerecht met knoflooksaus, boontjes, kip en kaas. Extra knapperig en lekker uit de oven!

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

35 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g penne rigate
  • 300 g gebroken sperziebonen
  • 250 g in reepjes gesneden kipfilet
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • Extra nodig: ingevette ovenschaal inh. 1½ l
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 745
    • Eiwitten 36.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 95.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.6g
    • Sugar 15.8g
    • Fibre 7.2g
    • Fat 25.6g
    • Saturated Fat 9.4g
    • Unsaturated Fat 12.5g
    • Monounsaturated Fat 10.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 74mg
    • Sodium 827mg
    • Salt 2.07g
    • Calcium 36%
    • Iron 5%
    • Potassium 12%
    • Vitamin C 1%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 8 minuten mee. Giet het mengsel af.

  2. Meng de kipreepjes met wat zout en peper. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de kipreepjes 5 minuten op een matig hoog vuur. Roer de kip geregeld om.

  3. Meng de pasta en boontjes met de Bertolli pastasaus Aglio en de kip. Schep de penne in de ingevette ovenvaste schaal en strooi de geraspte belegen kaas erover. Laat de penne in de hete oven in ca. 20 min. goudbruin worden. Schep de penne op 4 warme borden.

 
         

Meer inspiratie