Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el Bertolli olijfolie classico
- 400 g macaroni
- 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 500 g
- 150 g hamblokjes
- 4 el dille, fijngeknipt
- 1 krop botersla
- 4 el balsamicodressing
Bereidingswijze
-
Pel en pers 1 teentje knoflook fijn en snijd de rest in plakjes. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. Wrijf de aubergine in met de geperste knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 el Bertolli olijfolie en naar smaak wat peper en zout.
-
Gril de aubergine op de hete BBQ, grill of grillpan aan beide kanten in ca. 5 min. bruin en gaar. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes knoflook 2 min. Voeg de warme macaroni, de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese en de hamblokjes toe. Warm goed door, schep er op het laatst de helft van de dille door en breng verder op smaak met wat peper.
-
Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze. Meng de slablaadjes met de dressing en naar smaak wat peper en zout. Leg er de gegrilde aubergineplakken op. Serveer de macaroni met de salade.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.