Pikante macaroni met ham, dille en gegrilde-auberginesalade

Pikante macaroni met ham, dille en gegrilde-auberginesalade

De Bertolli pastasaus Piccante Calabrese geeft dit macaronigerecht een heerlijke pittige smaak. Samen met de salade van kropsla en gegrilde aubergine zet je een lekkere Italiaanse maaltijd op tafel.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g macaroni
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 500 g
  • 150 g hamblokjes
  • 4 el dille, fijngeknipt
  • 1 krop botersla
  • 4 el balsamicodressing
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 692
    • Eiwitten 26.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 99.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 90.3g
    • Sugar 19.2g
    • Fibre 9.4g
    • Fat 21.6g
    • Saturated Fat 3.7g
    • Unsaturated Fat 11.9g
    • Monounsaturated Fat 9.4g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 23mg
    • Sodium 1369mg
    • Salt 3.42g
    • Calcium 7%
    • Iron 18%
    • Potassium 31%
    • Vitamin C 42%
    • Vitamin A 8%

Bereidingswijze

  1. Pel en pers 1 teentje knoflook fijn en snijd de rest in plakjes. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. Wrijf de aubergine in met de geperste knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 el Bertolli olijfolie en naar smaak wat peper en zout.

  2. Gril de aubergine op de hete BBQ, grill of grillpan aan beide kanten in ca. 5 min. bruin en gaar. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes knoflook 2 min. Voeg de warme macaroni, de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese en de hamblokjes toe. Warm goed door, schep er op het laatst de helft van de dille door en breng verder op smaak met wat peper.

  3. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze. Meng de slablaadjes met de dressing en naar smaak wat peper en zout. Leg er de gegrilde aubergineplakken op. Serveer de macaroni met de salade.

 
         

Meer inspiratie