Pikante penne met snijboontjes en gebakken hamblokjes

Pikante penne met snijboontjes en gebakken hamblokjes

Een heerlijk pikante penne gerecht met snijboontjes en gebakken hamblokjes in de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g snijbonen
  • 400 g penne pasta
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 200 g hamblokjes
  • 4 takjes peterselie
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 582
    • Eiwitten 25.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 84.9g
    • Sugar 13.2g
    • Fibre 6.4g
    • Fat 12.9g
    • Saturated Fat 2.6g
    • Unsaturated Fat 9.1g
    • Monounsaturated Fat 6.8g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 33mg
    • Sodium 602mg
    • Salt 1.51g
    • Calcium 5%
    • Iron 12%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 6%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Snijd verse snijbonen in smalle reepjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen de laatste 5 min. mee. Giet ze af. (Diepvriessnijbonen kunnen direct uit de vriezer in de pan, de kooktijd gaat in als het water weer kookt).

  2. Verhit ondertussen de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak de hamblokjes 3 min. op een matig hoog vuur. Verwarm de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese in dezelfde pan als waarin de pasta is gekookt. Voeg na 3 min. de warme pasta en de hamblokjes toe. Warm goed door.

  3. Hak ondertussen de peterselie fijn. Schep de pasta in warme diepe borden en strooi de peterselie erover.

 
         

Meer inspiratie