Pipe rigate met gegrilde kip en gegrilde courgette

Pipe rigate met gegrilde kip en gegrilde courgette

Deze Pipe rigate met gegrilde kip en gegrilde courgette worden zalig aangevuld met paprika en Parmezaanse kaas. Bertolli pastasaus Alle Erbe maakt het helemaal af!

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 350 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
  • 1 courgette
  • 2 groene paprika's
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Alle Erbe (voor 1-2 personen) à 260 g
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 1020
    • Eiwitten 66.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 150.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 142.0g
    • Sugar 20.7g
    • Fibre 8.9g
    • Fat 19.9g
    • Saturated Fat 6.8g
    • Unsaturated Fat 11.8g
    • Monounsaturated Fat 7.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.3g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 107mg
    • Sodium 776mg
    • Salt 1.93g
    • Calcium 29%
    • Iron 12%
    • Potassium 24%
    • Vitamin C 142%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de kipfilet met de Bertolli olijfolie en grill de kip in een grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 15 minuten helemaal gaar.

  2. Kook de Pasta Pipe Rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in plakken. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Snijd de gegrilde kipfilets in stukken. Rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Grill in een hete grillpan de plakken courgette 2 minuten aan elke kant.

  4. Verwarm de Bertolli pastasaus Alle Erbe in een pan en voeg direct de paprikarepen en de kipfilet toe. Laat de saus 8 minuten zachtjes pruttelen. Schep er 2 minuten voor het einde de courgetteplakken doorheen.

  5. Verdeel de pasta over 4 borden, schep de saus erop en garneer elk bord met wat geraspte Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie