Pipe rigate met kip, tomatensaus en olijventapenade

Pipe rigate met kip, tomatensaus en olijventapenade

Bertolli pasta pipe rigate met kip, tomatensaus en olijventapenade. De olijventapenade wordt gemaakt van groene olijven, zwarte olijven, basilicum, knoflook en zongedroogde tomaten. Dit pastagerecht is extra lekker door Bertolli pastasaus Basilico.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 50 g groene olijven
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 5 blaadjes basilicum
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 300 g pipe rigate pasta
  • extra nodig: keukenmachine
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 562
    • Eiwitten 34.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 69.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 66.1g
    • Sugar 14.6g
    • Fibre 3.5g
    • Fat 17.6g
    • Saturated Fat 2.7g
    • Unsaturated Fat 13.4g
    • Monounsaturated Fat 10.6g
    • Polyunsaturated Fat 2.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Sodium 781mg
    • Salt 1.95g
    • Calcium 4%
    • Iron 15%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 2%
    • Vitamin A 3%

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie gaar en goudbruin. Schep de Bertolli pastasaus Basilico erdoor en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.

  2. Hak de olijven, de gepelde knoflook en de basilicum met een keukenmachine tot een fijn mengsel. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en voeg ze met een eetlepel olijfolie toe aan het olijvenmengsel. Schep de tapenade goed door.

  3. Meng de olijventapenade door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop.

 
         

Meer inspiratie