Pittige Siciliaanse visschotel uit de oven

Pittige Siciliaanse visschotel uit de oven

Bereid vanavond deze goedgevulde visschotel van kabeljauw, lekker voor het hele gezin. Met de pastasaus Basilico van Bertolli maak je de visschotel extra kruidig van smaak.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook (uit de pers)
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 2 el kappertjes
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Basilico à 400 g
  • 1 el verse oregano
  • 400 g tortellini (gevuld met ham of champignons)
  • 500 g kabeljauwfilet (in 4 stukken)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 624
    • Eiwitten 45.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 56.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 52.3g
    • Sugar 7.0g
    • Fibre 4.2g
    • Fat 24.6g
    • Saturated Fat 8.6g
    • Unsaturated Fat 14.1g
    • Monounsaturated Fat 8.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 149mg
    • Sodium 1227mg
    • Salt 3.07g
    • Calcium 37%
    • Iron 17%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 8%
    • Vitamin A 3%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Pel en snipper de ui, snijd de zwarte olijven in schijfjes en pers de knoflook uit. Rasp de parmezaanse kaas.

  2. Verhit de extra vergine olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Roer de helft van de kappertjes, de helft van de zwarte olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken.

  3. Voeg nu de knoflook, de Bertolli pastasaus Basilico en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

  4. Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren. Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de tomatensaus.

  5. Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de tortellini met saus erin. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover. Leg de kabeljauwfilets erop en verdeel de achtergehouden kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis. Zet het gerecht 10 - 15 minuten in de hete oven.

  6. Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel en geef er ciabatta bij.

 
         

Meer inspiratie