Pittige tomatenpasta met artisjok en gegrilde kip

Pittige tomatenpasta met artisjok en gegrilde kip

Weer eens wat anders: Een pittige tomatenpasta met artisjok en gegrilde kip bereid in Bertolli olijfolie en pesto Rosso.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g artisjokharten in blik
  • 3 tenen knoflook
  • 300 g kiphaasjes
  • 0.5 el balsamico azijn di Modena
  • 2 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 2 el verse munt
  • 250 g penne pasta
  • Serving Size 3

    Amount per serving

    • Energie 672
    • Eiwitten 37.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 77.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 68.2g
    • Sugar 5.4g
    • Fibre 9.2g
    • Fat 23.8g
    • Saturated Fat 3.9g
    • Unsaturated Fat 17.9g
    • Monounsaturated Fat 10.9g
    • Polyunsaturated Fat 2.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 66mg
    • Sodium 661mg
    • Salt 1.65g
    • Calcium 5%
    • Iron 13%
    • Potassium 27%
    • Vitamin C 14%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Meng de kiphaasjes in een kom met de balsamico azijn, de extra vergine olijfolie, zout en peper en laat ze 5 minuten staan. Snijd de munt fijn. Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit een eetlepel Bertolli olijfolie classico in een kleine koekenpan en bak hierin de plakjes knoflook en de artisjokharten zachtjes 3 tot 5 minuten. Rooster de plakjes kip in een hete grillpan in 5 minuten mooi bruin en gaar.

  3. Giet de pasta af en roer 3 eetlepels Bertolli pesto Rosso, het artisjokmengsel en de helft van de munt erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door.

  4. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip en de rest van de munt erover.

 
         

Meer inspiratie