Pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes

Pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes

Deze heerlijke Italiaanse pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes is een eenvoudig recept. De Bertolli pastasaus Basilico geeft een heerlijk kruidige smaak.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 6 el Bertolli olijfolie classico
  • 600 g voorgekookte krieltjes
  • 300 g pittige worstjes
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 609
    • Eiwitten 16.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 41.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 35.9g
    • Sugar 12.7g
    • Fibre 5.3g
    • Fat 43.6g
    • Saturated Fat 10.1g
    • Unsaturated Fat 30.6g
    • Monounsaturated Fat 25.3g
    • Polyunsaturated Fat 4.7g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 54mg
    • Sodium 1044mg
    • Salt 2.61g
    • Calcium 6%
    • Iron 21%
    • Potassium 31%
    • Vitamin C 37%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de Bertolli olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de krieltjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de Bertolli olijfolie in een diepe pan of ruime koekenpan en bak hierin de pittige worstjes in 2 min. rondom bruin. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak deze 5 min. mee.

  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de knoflook aan de gebakken aardappeltjes toe en bak deze 3 min. mee. Bestrooi met wat peper en zout. Voeg de Bertolli pastasaus Basilico en de groene olijven toe aan het groente-worstjesmengsel en verwarm dit 3 min.

  3. Verdeel de gebakken aardappeltjes over de warme borden en schep de worstjes met groenten ernaast.

 
         

Meer inspiratie