Portobello met geitenkaas en spinazie

Portobello met geitenkaas en spinazie

Gevulde portobello met geitenkaas en spinazie. Verrukkelijk voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Vul de portobello's met Bertolli Pesto Rosso, spinazie, geitenkaas, pijnboompitten, room en zongedroogde tomaten. Serveer dit heerlijke hapje als borrelhapje, bij de barbecue, gourmet en als tapas. Er is genoeg voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 450 g verse spinazie
  • 50 ml room
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 el verse tijm
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 346
    • Eiwitten 15.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 11.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 7.5g
    • Sugar 4.9g
    • Fibre 3.6g
    • Fat 27.6g
    • Saturated Fat 9.3g
    • Unsaturated Fat 16.5g
    • Monounsaturated Fat 10.0g
    • Polyunsaturated Fat 4.2g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 24mg
    • Sodium 254mg
    • Salt 0.64g
    • Calcium 16%
    • Iron 22%
    • Potassium 26%
    • Vitamin C 10%
    • Vitamin A 8%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Verwijder de stelen van de portobello's, maar bewaar deze wel. Leg de hoeden met de onderkant naar boven in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Laat ze 15 minuten garen in de oven.

  2. Hak ondertussen de stelen van de portobello's, het sjalotje en de knoflook fijn en roerbak dit mengsel een minuutje in een 1 eetlepel olijfolie op laag vuur. Voeg de pijnboompitjes toe en bak ze even mee. Meng dan de spinazie en de room erdoor.

  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de zachte geitenkaas in stukjes en hak de tijm fijn. Voeg dit en de Bertolli Pesto Rosso toe aan het spinaziemengsel en breng het op smaak met peper en zout.

  4. Dep het vocht van de portobello's, vul ze met het spinaziemengsel en zet ze nog 10 minuten terug in de oven tot alles door en door warm is.

 
         

Meer inspiratie