Ingrediënten
- 4 portobello paddenstoelen
- 2 el Bertolli olijfolie classico
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 50 g pijnboompitten
- 450 g verse spinazie
- 50 ml room
- 4 zongedroogde tomaten in olie
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 el verse tijm
- 2 el Bertolli Pesto Rosso
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 185°C. Verwijder de stelen van de portobello's, maar bewaar deze wel. Leg de hoeden met de onderkant naar boven in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Laat ze 15 minuten garen in de oven.
-
Hak ondertussen de stelen van de portobello's, het sjalotje en de knoflook fijn en roerbak dit mengsel een minuutje in een 1 eetlepel olijfolie op laag vuur. Voeg de pijnboompitjes toe en bak ze even mee. Meng dan de spinazie en de room erdoor.
-
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de zachte geitenkaas in stukjes en hak de tijm fijn. Voeg dit en de Bertolli Pesto Rosso toe aan het spinaziemengsel en breng het op smaak met peper en zout.
-
Dep het vocht van de portobello's, vul ze met het spinaziemengsel en zet ze nog 10 minuten terug in de oven tot alles door en door warm is.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.