Rigatoni met aubergine, pastasaus en ricotta

Rigatoni met aubergine, pastasaus en ricotta

Italiaanse rigatoni met aubergine, pastasaus en ricotta. Extra lekker en verantwoord door Bertolli Pastasaus Basilico. Heerlijke pastasaus met basilicum, geïnspireerd door de Mediterrane zon op het eiland Sicilië. Heerlijk pastagerecht voor 4 personen in slechts 30 minuten tijd al op tafel.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g rigatoni
  • 2 uien
  • 1 grote aubergine
  • 3 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 250 ml Bertolli Pastasaus Basilico
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el gesneden blaadjes basilicum
  • 125 g ricotta
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 595
    • Eiwitten 19.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 94.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 86.4g
    • Sugar 15.1g
    • Fibre 7.8g
    • Fat 16.2g
    • Saturated Fat 4.3g
    • Unsaturated Fat 10.9g
    • Monounsaturated Fat 8.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 16mg
    • Sodium 255mg
    • Salt 0.64g
    • Calcium 12%
    • Iron 14%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 29%
    • Vitamin A 3%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de aubergine in blokjes.

  2. Verhit de extra vergine olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui enkele minuten. Schep de aubergineblokjes erbij en bak deze een paar minuten mee tot ze een beetje bruin gebakken zijn.

  3. Voeg 250 ml water toe en een snuf zout. Leg het deksel op de pan als het water kookt en draai het vuur iets zachter. Laat de aubergine zo in 10 minuten garen en droogkoken. Voeg indien nodig nog wat water toe.

  4. Roer vervolgens de Bertolli pastasaus Basilico door de aubergine, pers de knoflook erboven uit en roer de verse basilicum erdoor.

  5. Laat de saus nog even goed doorwarmen. Giet de pasta af en roer deze door de saus. Serveer het gerecht in diepe borden met een royale lepel ricotta erop. Maal er tot slot wat zwarte peper overheen.

 
         

Meer inspiratie