Rigatoni met pikante tomatensalsa, kip en limoen

Rigatoni met pikante tomatensalsa, kip en limoen

Italiaanse pasta rigatoni met pikante tomatensalsa, kip en limoen. Een pittig pastagerecht voor 4 personen. Extra lekker door Bertolli pastasaus Basilico, limoensap en verse Parmezaanse kaas.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 el verse parmezaanse kaas
  • 1 bosje bosuien
  • 1 rode ui
  • 3 scharrelkipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 350 g rigatoni
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 el limoensap
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 3 takjes fijngesneden basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 636
    • Eiwitten 42.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 84.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 78.8g
    • Sugar 14.9g
    • Fibre 5.6g
    • Fat 14.1g
    • Saturated Fat 3.4g
    • Unsaturated Fat 7.5g
    • Monounsaturated Fat 5.6g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 88mg
    • Sodium 575mg
    • Salt 1.44g
    • Calcium 15%
    • Iron 18%
    • Potassium 10%
    • Vitamin C 16%
    • Vitamin A 7%

Bereidingswijze

  1. Rasp de kaas. Snijd de bosuitjes in grove stukken en de rode ui en de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook uit. Kook de Rigatoni pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip met de knoflook, het limoensap en de tijm gaar. Breng het op smaak met zout en peper, schenk de Bertolli pastasaus Basilico tomatensaus erbij en laat het 10 minuten pruttelen. Voeg vlak voor het einde de fijngesneden basilicum toe. Schep deze pastasaus door de afgegoten pasta en warm dit samen nog heel even door op laag vuur. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de parmezaanse kaas erover.

 
         

Meer inspiratie