Risotto met champignons, pesto, gorgonzola en walnoten

Risotto met champignons, pesto, gorgonzola en walnoten

Een vegetarische risotto met in Bertolli olijfolie gebakken champignons, uien en walnoten. De Bertolli pesto verde en gorgonzola maken van dit risotto recept een echt Italiaans gerecht.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 250 g champignons
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 350 g risotto rijst
  • 1.5 l kruidenbouillon (van tablet)
  • 6 el Bertolli Pesto Verde
  • 50 g walnoten
  • 50 g gorgonzola
  • versgemalen zwarte peper
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 633
    • Eiwitten 13.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 78.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 74.5g
    • Sugar 4.2g
    • Fibre 3.9g
    • Fat 30.8g
    • Saturated Fat 7.1g
    • Unsaturated Fat 22.7g
    • Monounsaturated Fat 10.1g
    • Polyunsaturated Fat 3.9g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 14mg
    • Sodium 2059mg
    • Salt 5.15g
    • Calcium 12%
    • Iron 5%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 8%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de champignons in vieren. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en champignons 3 min. op een laag vuur.

  2. Voeg de rijst toe en bak deze onder voortdurend roeren 2 minuten mee. Voeg de bouillon en de Bertolli pesto verde toe en laat de risotto in ca. 20 min. op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe.

  3. Hak ondertussen de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola. Roer de walnoten en de vloeibare margarine door de risotto. Breng verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

  4. Schep de risotto in 4 warme diepe borden, verdeel de gorgonzola erover en geef de gemengde salade met tomaat erbij.

 
         

Meer inspiratie