Risotto met gestoofde prei, spekjes en pecorino

Risotto met gestoofde prei, spekjes en pecorino

Heerlijke Italiaanse risotto met gestoofde prei, spekjes en pecorino. Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt in een bouillon gekookt. Extra lekker en vol van smaak door de Bertolli Pastasaus Cremosa.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 3 preien
  • 150 g pecorino
  • 4 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 300 g risotto rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 0,5 zak Bertolli Pastasaus Cremosa à 500 g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 668
    • Eiwitten 27.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 70.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 68.4g
    • Sugar 6.0g
    • Fibre 2.3g
    • Fat 29.6g
    • Saturated Fat 10.3g
    • Unsaturated Fat 17.6g
    • Monounsaturated Fat 14.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.3g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 62mg
    • Sodium 1903mg
    • Salt 4.76g
    • Calcium 44%
    • Iron 9%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 33%
    • Vitamin A 3%

Bereidingswijze

  1. Was de prei en snijd ze in ringen. Rasp de pecorino kaas.

  2. Verhit 2 eetlepels Bertolli extra vergine olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de prei op laag vuur. Bak in een andere pan de spekblokjes krokant. Verwarm de kippenbouillon met het deksel op de pan, zodat er zo min mogelijk vocht verdampt.

  3. Verwarm in een (hapjes)pan met dikke bodem de rest van de olijfolie en schep hier de risottorijst en wat preiringen bij. Laat de rijstkorrels zachtjes fruiten en glazig worden terwijl je roert. De rijstkorrels mogen niet bruin bakken!

  4. Blus de rijst af met de droge witte wijn. Roer de Bertolli Pastasaus Cremosa erdoor en schenk dan, terwijl je rustig blijft roeren, steeds een scheut bouillon in de pan. Als het vocht door de rijst is opgenomen, voeg je weer een scheut toe en dit blijf je doen tot alle bouillon op is en de risotto romig en al dente is.

  5. Meng, als de risotto bijna klaar is, de rest van de prei en de uitgebakken spekjes erdoor. Breng het gerecht op smaak met zwarte peper en de helft van de Pecorino erdoor.

  6. Sprenkel, vlak voordat je de risotto serveert, nog wat olijfolie over het gerecht en bestrooi het met de rest van de kaas.

 
         

Meer inspiratie