Romige paprikasoep met gamba's en artisjokken

Romige paprikasoep met gamba's en artisjokken

Heerlijke romige paprikasoep met gamba's en artisjokken. Extra lekker door Bertolli pastasaus Toscana Tradizionale. Deze traditionele pastasaus met alleen maar natuurlijk ingrediënten en zorgvuldig geselecteerde Italiaanse tomaten. In minder dan een half uur tijd staat dit Italiaanse voorgerecht al op tafel voor 6 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 3 artisjokharten in blik
  • 3 takjes basilicum
  • 3 geroosterde rode paprika's in pot
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale à 600 g
  • 750 ml kippenbouillon
  • 6 rauwe gepelde gamba's
  • 2 el kappertjes
  • 6 el zure room
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 133
    • Eiwitten 4.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 13.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 11.6g
    • Sugar 8.6g
    • Fibre 1.8g
    • Fat 6.2g
    • Saturated Fat 2.1g
    • Unsaturated Fat 3.4g
    • Monounsaturated Fat 2.5g
    • Polyunsaturated Fat 0.4g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 22mg
    • Sodium 1046mg
    • Salt 2.61g
    • Calcium 4%
    • Iron 3%
    • Potassium 5%
    • Vitamin C 17%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de artisjokharten in plakjes. scheur de basilicum fijn. Snijd de paprika in blokjes en bak ze op hoog vuur in een scheut extra vergine olijfolie. Blus ze af met de witte wijn en voeg de Bertolli pastasaus Toscana Tradizionale toe. Laat het 5 minuten op hoog vuur doorkoken.

  2. Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en schenk de kippenbouillon erbij. Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.

  3. Verwarm de soepborden in een warme oven voor. Kruid de gamba's met peper en zout, bak ze op hoog vuur om en om in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Meng ze met de artisjokken, de kappertjes en de basilicum.

  4. Maak van dit vismengsel een bergje in het midden van elk bord. Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.

 
         

Meer inspiratie