Rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn

Rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn

Verrukkelijk rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn uit de Italiaanse keuken met Bertolli Pastasaus Alle Erbe. Een saus uit de aromatische Toscaanse keuken met oregano en rozemarijn. Met kastanjechampignons, winterwortel, tijm en magere runderlappen. Maak dit verrukkelijke vleesgerecht uit de Italiaanse keuken in minder dan een uur tijd en serveer met pasta of gekookte aardappelen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen
  • 1 ui
  • 6 trostomaten
  • 350 g kastanjechampignons
  • 1 winterwortel
  • 3 takjes tijm
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 ml rode wijn
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 415
    • Eiwitten 33.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 26.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 22.2g
    • Sugar 17.4g
    • Fibre 4.6g
    • Fat 20.6g
    • Saturated Fat 5.2g
    • Unsaturated Fat 13.9g
    • Monounsaturated Fat 11.5g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 70mg
    • Sodium 543mg
    • Salt 1.36g
    • Calcium 5%
    • Iron 18%
    • Potassium 38%
    • Vitamin C 34%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in stukken en kruid ze met peper en zout. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten en de champignons in vieren en de wortel in schijfjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een braadpan en schroei daarin het vlees rondom dicht. Voeg na 5 minuten de ui en de wortelschijfjes toe.

  3. Roerbak dit enkele minuten en schep er dan de kastanjechampignons, trostomaten, Bertolli pastasaus Alle Erbe, de hele takjes rozemarijn, de blaadjes tijm en de rode wijn door. Laat het gerecht een half uurtje rustig sudderen.

  4. Haal de takjes rozemarijn uit de pan en serveer het stoofpotje met ciabattabrood en een lekkere risotto.

 
         

Meer inspiratie