Saffraanrisotto

Saffraanrisotto

Saffraanrisotto

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 5 el Bertolli olijfolie classico
  • 50 ml droge witte wijn
  • 400 g risotto rijst
  • 10 saffraandraadjes
  • 1.5 l hete kippenbouillon
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 469
    • Eiwitten 15.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 56.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 55.2g
    • Sugar 1.1g
    • Fibre 1.2g
    • Fat 19.7g
    • Saturated Fat 6.1g
    • Unsaturated Fat 12.3g
    • Monounsaturated Fat 10.8g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 22mg
    • Sodium 1299mg
    • Salt 3.25g
    • Calcium 30%
    • Iron 6%
    • Potassium 10%
    • Vitamin C 31%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de Bertolli olijfolie in een diepe pan en bak de ui hierin op een laag vuur zachtjes glazig.

  2. Zet het vuur hoog. Voeg de witte wijn toe. Kook tot de wijn voor de helft is verdampt en voeg dan de risottorijst toe. Draai het vuur weer lager en laat de rijst 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de saffraan toe.

  3. Roer vervolgens telkens een grote soep(opschep)lepel hete kippenbouillon door de rijst. Roer er als de bouillon is opgenomen weer een lepel bouillon door. Ga door tot de bouillon op is en kook de risotto zo op een vrij laag vuur zachtjes gaar.

  4. Zet, als de risotto gaar is, het vuur uit. Roer de rest van de Bertolli vloeibaar en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Leg het deksel op de pan en laat de risotto nog een paar minuten staan. Verdeel over diepe borden.

 
         

Meer inspiratie