Scampi met citroenschil

Scampi met citroenschil

Scampi met citroenschil op een bedje van sla. Heerlijk visgerecht uit de Italiaanse keuken. Vol van geur en smaak door de knoflook, citroen en olijfolie. Met een heerlijke bite door de frisse groene salade.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 150 g groene bladsla
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 600 g rauwe ongepelde scampi
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 249
    • Eiwitten 24.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 1.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 0.9g
    • Sugar 0.6g
    • Fibre 0.5g
    • Fat 16.2g
    • Saturated Fat 2.4g
    • Unsaturated Fat 12.8g
    • Monounsaturated Fat 10.6g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 240mg
    • Sodium 457mg
    • Salt 1.14g
    • Calcium 10%
    • Iron 10%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 11%
    • Vitamin A 36%

Bereidingswijze

  1. Was de sla en boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp 2 theelepels van de citroenschil (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers een halve citroen uit. Pel en hak de knoflook fijn.

  2. Meng 3 eetlepels van de olijfolie met de knoflook, het citroensap, een snufje zout en royaal peper. Schud de scampi om met de helft van deze olie.

  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de garnalen op een middelmatig vuur in enkele minuten gaar. Schep ze regelmatig om.

  4. Verdeel ondertussen de sla over 4 borden en schep de garnalen erop. Schenk de resterende knoflook-citroenolie over de garnalen, strooi de geraspte citroenschil erover en serveer direct.

 
         

Meer inspiratie