Schenkel met salie

Schenkel met salie

Schenkel met salie

Kook tijd

50 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschenkels (in schijven)
  • 200 ml Bertolli olijfolie extra vergine Originale
  • 1 bosje verse salie
  • 1 bosje verse rozemarijntakjes
  • 10 blaadjes verse laurier
  • 1 kg aardappelen
  • 100 ml witte wijn
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 887
    • Eiwitten 26.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 41.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 37.2g
    • Sugar 2.1g
    • Fibre 4.4g
    • Fat 66.5g
    • Saturated Fat 14.3g
    • Unsaturated Fat 48.9g
    • Monounsaturated Fat 43.6g
    • Polyunsaturated Fat 5.3g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 86mg
    • Sodium 93mg
    • Salt 0.23g
    • Calcium 6%
    • Iron 22%
    • Potassium 33%
    • Vitamin C 47%
    • Vitamin A 8%

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de lamsschenkels met peper en zout. Meng het vlees in een braadpan met de Bertolli originale extra vergine olijfolie, de salie, de rozemarijn en de de laurier. Laat een paar uur in de koelkast marineren.

  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze elk in 8 stukken. Dep het vlees droog. Bak het in een droge koekenpan om en om aan en leg de schenkel met de aardappelen in een grote ovenvaste schaal. Besprenkel met wat van de marinade, dek af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven.

  3. Verwijder na 20 minuten het deksel of de folie, schep vlees en de aardappelen om en laat in nog 10 - 15 minuten gaar worden. Schep er tussentijds een paar lepeltjes van de marinade over. Besprenkel het vlees op het laatst met de witte wijn en laat het nog een paar minuten in de hete oven door garen.

  4. Verdeel het warme vlees en de aardappelen over warme borden. Bestrooi eventueel met wat (grof) zeezout.

 
         

Meer inspiratie