Schnitzel met pesto rosso, noten en courgette-spaghetti

Schnitzel met pesto rosso, noten en courgette-spaghetti

In Bertolli olijfolie gebakken schnitzel met een heerlijke pesto-notenmascarpone, roergebakken courgettelinten, cherrytomaatjes, tijm en verse spaghetti.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 50 g walnoten
  • 6 el Bertolli Pesto Rosso
  • 4 el mascarpone
  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g verse spaghetti
  • 1 tl tijm
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 765
    • Eiwitten 48.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 65.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 63.3g
    • Sugar 8.2g
    • Fibre 1.8g
    • Fat 34.4g
    • Saturated Fat 9.2g
    • Unsaturated Fat 21.2g
    • Monounsaturated Fat 9.8g
    • Polyunsaturated Fat 4.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 129mg
    • Sodium 330mg
    • Salt 0.83g
    • Calcium 6%
    • Iron 28%
    • Potassium 32%
    • Vitamin C 36%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Snijd of schaaf (met een schaaf of dunschiller) de courgettes in flinterdunne lange repen en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Hak de walnoten grof. Meng 2 el Pesto Rosso met de mascarpone en de walnoten. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat peper en zout en besmeer ze met een beetje olijfolie.

  2. Verwarm een grote koekenpan en bak de schnitzels 2 min. Keer de schnitzels om schep de notenmascarpone op de schnitzels zodat ze ermee bedekt zijn en bak nog 3 min. zodat de onderkant bruin wordt en de notenmascarpone warm kan worden.

  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak hierin de courgette met de tijm 3 min. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Schep de rest van de pesto en de warme spaghetti erdoor.

 
         

Meer inspiratie