Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie

Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie

Lekker recept met penne en garnalen. Een heerlijk pasta gerecht gemaakt met Bertolli pastasaus Basilico, vis, frisse citroen en peterselie. Een bijzonder pastagerecht van Siciliaanse bodem.

Voorbereidings tijd

20 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g Penne Rigate
  • 1 kleine komkommer
  • 2 citroenen
  • 1 bosje verse peterselie à 30 g
  • 2 zongedroogde tomaten in olie
  • 3 el olie van de zongedroogde tomaten
  • 150 g stevige visfilet
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 100 g rauwe gepelde garnalen
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Basilico à 500 g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 483
    • Eiwitten 19.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 54.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 50.0g
    • Sugar 12.3g
    • Fibre 4.2g
    • Fat 21.9g
    • Saturated Fat 3.0g
    • Unsaturated Fat 17.7g
    • Monounsaturated Fat 7.9g
    • Polyunsaturated Fat 8.1g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 58mg
    • Sodium 576mg
    • Salt 1.44g
    • Calcium 4%
    • Iron 8%
    • Potassium 12%
    • Vitamin C 57%
    • Vitamin A 14%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af. Schil intussen de komkommer, snijd deze in dunne plakjes en leg ze in een schaaltje. Strooi er een halve theelepel zout overheen en hussel ze een beetje door elkaar.

  2. Boen de citroenen schoon en rasp de schil er vanaf (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Pers 1 citroen uit. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

  3. Meng voor de komkommersalade de tomaatjes met de komkommer, de olie uit het potje zongedroogde tomaten, 2 eetlepels peterselie en 2 eetlepels citroensap.

  4. Snijd de visfilet in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit de Bertolli olijfolie in een diepe pan en bak de vis en de garnalen een minuut of 3. Schep ze geregeld om. Voeg de geraspte citroenschil en 1 eetlepel citroensap toe.

  5. Roer de Bertolli pastasaus Basilico voorzichtig door de vis en breng dit tegen de kook aan. Schep dan de pasta en de helft van de overgebleven peterselie erdoor en warm alles nog een minuut goed door.

  6. Schep de pasta op 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi de rest van de peterselie erover. Geef de komkommersalade er apart bij.

 
         

Meer inspiratie