Spaghetti met gamba’s en pittige tomatensaus

Spaghetti met gamba’s en pittige tomatensaus

Italianen wonen in een land met ontelbare kilometers kust. Geen wonder dat ze vis en zeevruchten graag met pasta combineren. Dat levert zalige gerechten op zoals deze spaghetti met gamba's en pittige tomatensaus.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 2 lente-uien
  • 2 takjes koriander
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante à 500 g
  • 100 g rauwe gepelde gamba's
  • 1 el citroenrasp
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 600
    • Eiwitten 27.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 120.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 114.1g
    • Sugar 25.0g
    • Fibre 6.2g
    • Fat 4.0g
    • Saturated Fat 0.7g
    • Unsaturated Fat 3.0g
    • Monounsaturated Fat 0.0g
    • Polyunsaturated Fat 0.1g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 63mg
    • Sodium 1229mg
    • Salt 3.07g
    • Calcium 4%
    • Iron 2%
    • Potassium 3%
    • Vitamin C 12%
    • Vitamin A 7%

Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de spaghetti af. Snijd in de tussentijd de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn.

  2. Doe de Bertolli pastasaus Piccante in een pan en verwarm het op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gamba’s toe en laat 5 minuten meepruttelen. Verdeel de gekookte spaghetti over twee borden. Schep de saus met de gamba’s eroverheen.

  3. Garneer met de citroenrasp en strooi de gehakte koriander en de lente-uiringetjes over de borden.

 
         

Meer inspiratie