Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen. Verrukkelijk pasta-gerecht op basis van spaghetti pasta, tomaten, boontjes, garnalen en basilicum. Haal de authentieke Italiaanse keuken in huis met dit eenvoudige recept voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g rauwe gepelde garnalen
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 200 g haricots verts
  • 5 blaadjes basilicum
  • 350 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 518
    • Eiwitten 29.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 72.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 67.8g
    • Sugar 6.5g
    • Fibre 4.5g
    • Fat 13.1g
    • Saturated Fat 1.9g
    • Unsaturated Fat 9.8g
    • Monounsaturated Fat 7.6g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 157mg
    • Sodium 713mg
    • Salt 1.78g
    • Calcium 10%
    • Iron 5%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 24%
    • Vitamin A 11%

Bereidingswijze

  1. Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier, snijd de tomaten en de ui fijn. Haal de puntjes van de haricots verts, blancheer ze beetgaar en spoel ze onder stromend water koud, om het garingsproces te stoppen. Hak de basilicum fijn. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit gelijktijdig de Bertolli olijfolie en bak hierin de ui kort aan. Voeg de garnalen, de tomaten en 4 eetlepels water toe en laat dit 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Schep er dan de boontjes door en laat de saus nog een ruime minuut doorwarmen.

  3. Breng de saus op smaak met de basilicum, zout en versgemalen peper. Haal de pan van het vuur. Giet de pasta af en meng deze met de saus. Serveer direct.

 
         

Meer inspiratie