Spaghettisalade met pesto en BBQ drumsticks

Spaghettisalade met pesto en BBQ drumsticks

Een lekker pastasalade recept met kip, komkommer en paprika. Door de drumsticks te bestrijken met pesto krijgen ze een heerlijke smaak. Van deze heerlijke gegrilde kip zullen de kinderen ook smullen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 1 komkommer
  • 5 gegrilde paprika's in pot
  • 6 el Bertolli Pesto Rosso
  • 8 el balsamicodressing
  • 5 el fijngehakte peterselie
  • 600 g kleine kipdrumsticks
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 712
    • Eiwitten 25.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 81.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 76.9g
    • Sugar 6.5g
    • Fibre 4.3g
    • Fat 31.6g
    • Saturated Fat 4.9g
    • Unsaturated Fat 15.3g
    • Monounsaturated Fat 6.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 49mg
    • Sodium 582mg
    • Salt 1.45g
    • Calcium 4%
    • Iron 13%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 13%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes (schillen kan wel maar hoeft niet). Snijd de paprika’s in reepjes.

  2. Meng de spaghetti met 4 eetlepels pesto, de balsamicodressing, de komkommer en de paprika en laat de salade koud worden. Schep de peterselie erdoor.

  3. Bestrijk ondertussen de drumsticks met de olijfolie. Grill de kip op een hete barbecue of onder de grill (200 °C) in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar. Keer geregeld zodat ze niet te bruin worden. Bestrijk de drumsticks met de rest van de pesto en rooster nog een paar minuutjes.

  4. Serveer de pastasalade met de drumsticks op grote borden.

 
         

Meer inspiratie