steak met kruiden

steak met kruiden

Recept rundvlees met steak en rozemarijn van tijm en salie in olijfolie en lekker eten met rundvlees recept.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes verse salie
  • 3 takjes verse tijm
  • 1½ el balsamico azijn di Modena
  • 5 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 400 g biefstuk (aan 1 stuk)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 272
    • Eiwitten 17.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 1.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 1.7g
    • Sugar 1.2g
    • Fibre 0.1g
    • Fat 21.9g
    • Saturated Fat 4.6g
    • Unsaturated Fat 17.2g
    • Monounsaturated Fat 15.1g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 53mg
    • Sodium 68mg
    • Salt 0.17g
    • Calcium 2%
    • Iron 12%
    • Potassium 9%
    • Vitamin C 1%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze met de knoflook, salie en tijm fijn.

  2. Verwarm de balsamicoazijn in een kleine pan, voeg er de gehakte kruiden aan toe en warm 2 minuten door. Kruid met peper en zout, neem de pan van het vuur en roer er de olijfolie doorheen.

  3. Haal de biefstuk door deze marinade. Laat de grillpan goed heet worden en grill hierop het vlees minstens 10 minuten. Draai het regelmatig om, bestrijk het telkens met wat marinade en maak mooie grillstrepen of ruiten. Neem het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten.

  4. Schenk intussen de resterende marinade in de grillpan en laat het even inkoken. Neem de pan van het vuur.

  5. Snijd het vlees in dunne plakjes, schik ze op een schaal en schenk het bakvocht erover. Serveer direct.

 
         

Meer inspiratie