Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

Heerlijke Italiaanse tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten. Maak dit vegetarische Italiaanse pasta-gerecht zelf met tagliatelle en Bertolli pesto Verde. Kinderen zijn dol op dit pastagerecht.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 300 g sperziebonen
  • 100 g kikkererwten in blik
  • 350 g tagliatelle
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 30 g zwarte olijven
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 515
    • Eiwitten 14.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 80.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 73.3g
    • Sugar 7.0g
    • Fibre 7.5g
    • Fat 16.5g
    • Saturated Fat 2.7g
    • Unsaturated Fat 12.6g
    • Monounsaturated Fat 8.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.4g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Sodium 211mg
    • Salt 0.53g
    • Calcium 7%
    • Iron 8%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 29%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de puntjes van de sperziebonen. Kook ze beetgaar en spoel ze onder stromend water koud om het garingsproces te stoppen. Spoel de kikkererwten schoon en laat ze uitlekken. Kook de pasta tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit de Bertolli voor koken, bakken en roerbakken in een grote pan en schep de tomaten, de sperziebonen, de olijven en de kikkererwten erdoor. Voeg een eetlepel water toe en zout en peper naar smaak. Laat de groenten 5 minuten stoven.

  3. Haal de pan van het vuur, roer de Bertolli Pesto Verde door de saus en meng deze met de pasta. Serveer direct.

 
         

Meer inspiratie