Tagliatelle met parmaham, rode ui en cherrytomaatjes

Tagliatelle met parmaham, rode ui en cherrytomaatjes

Bertolli tagliatelle met parmaham, rode ui en cherrytomaatjes met Bertolli pastasaus Piccante. Een verrukkelijke pittige pastasaus met rode pepertjes, geïnspireerd op Calabrië uit het zuidwesten van Italië. In slechts een half uur tijd staat dit pastagerecht voor 4 personen uit de Italiaanse keuken al op tafel!

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g Bertolli Pasta Tagliatelle
  • 1 rode ui
  • 350 g parmaham
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante
  • 250 g cherrytomaatjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 600
    • Eiwitten 31.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 83.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 78.4g
    • Sugar 16.5g
    • Fibre 5.0g
    • Fat 16.8g
    • Saturated Fat 4.8g
    • Unsaturated Fat 11.0g
    • Monounsaturated Fat 7.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 46mg
    • Sodium 1651mg
    • Salt 4.13g
    • Calcium 2%
    • Iron 5%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 26%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Pel en snipper de rode ui en snijd de parmaham in stukken.

  2. Verwarm een kneepje Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin in de rode ui even aan. Voeg vervolgens de ham toe en roerbak alles nog een paar minuten.

  3. Schep de Bertolli pastasaus Piccante erdoor en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes (heel) toe.

  4. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

 
         

Meer inspiratie