Tagliatelle pesto verde met spinazie, rauwe ham en ricotta

Tagliatelle pesto verde met spinazie, rauwe ham en ricotta

Heerlijk tagliatelle recept met spinazie, pijnboompitjes en rauwe ham met ricotta. De Bertolli pesto verde geeft dit eenvoudige gerecht een echte Italiaanse smaak.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g Bertolli Pasta Tagliatelle
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 600 g goed gewassen verse spinazie
  • 3 el pijnboompitten
  • 5 el Bertolli Pesto Verde
  • 4 plakjes parmaham
  • 4 el ricotta kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 651
    • Eiwitten 23.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 80.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 74.6g
    • Sugar 4.3g
    • Fibre 5.4g
    • Fat 27.8g
    • Saturated Fat 5.4g
    • Unsaturated Fat 21.4g
    • Monounsaturated Fat 10.1g
    • Polyunsaturated Fat 3.0g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 15mg
    • Sodium 370mg
    • Salt 0.92g
    • Calcium 15%
    • Iron 17%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 2%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de Bertolli olijfolie in een ruime hapjespan en roerbak hierin op hoog vuur de spinazie gedurende 3 minuten. Bak daarna de pijnboompitten een minuut mee.

  2. Schep de tagliatelle en de Bertolli pesto verde erdoor en laat het gerecht even door en door warm worden.

  3. Schep de tagliatelle op 4 voorverwarmde, grote borden en leg er een opgerold plakje parmaham op. Schep daarop een lepel ricotta. Bestrooi de pasta tot slot met nog wat zout en (versgemalen) peper en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

 
         

Meer inspiratie