Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Een lekker tomatenrisotto recept met groene asperges en ui. De risotto wordt extra vol van smaak door het toevoegen van rauwe ham en gorgonzola. Zo maak je van een eenvoudige risotto een feestelijk gerecht.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g verse groene asperges
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 350 g risotto rijst
  • 1 l kippenbouillon van tablet
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Basilico à 500 g
  • 55 g rauwe ham
  • 75 g gorgonzola
  • 3 el fijngesneden basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 614
    • Eiwitten 17.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 85.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 80.3g
    • Sugar 8.2g
    • Fibre 5.1g
    • Fat 24.1g
    • Saturated Fat 6.7g
    • Unsaturated Fat 16.1g
    • Monounsaturated Fat 9.8g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 25mg
    • Sodium 1953mg
    • Salt 4.88g
    • Calcium 17%
    • Iron 12%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 83%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de asperges in schuine stukjes. Verhit de Bertolli olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de asperges 3 minuten op laag vuur. Voeg de risotto toe en fruit deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. De rijst mag niet bruin kleuren!

  2. Schenk de bouillon en de Bertolli pastasaus Basilico erbij en laat de rijst in ongeveer 20 minuten op laag vuur het vocht opnemen en gaar koken. Roer de risotto regelmatig door.

  3. Snijd ondertussen de rauwe ham in reepjes en verkruimel de gorgonzola. Roer de ham en gorgonzola door de risotto. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en een extra scheutje olijfolie.

  4. Schep de tomatenrisotto in 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi de basilicum er overheen.

 
         

Meer inspiratie