Tomatensoep Calabresa met pesto en crostini met Parmaham

Tomatensoep Calabresa met pesto en crostini met Parmaham

Tomatensoep Calabresa met pesto en crostini met Parmaham

Voorbereidings tijd

20 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 5 el Bertolli Pesto Rosso
  • 4 el roomkaas
  • 1 grote focaccia
  • 4 el Bertolli olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese
  • 25 g rucola
  • 4 plakjes parmaham
  • Extra nodig: stervormig koeksteker van 8-10 cm van punt naar punt, bakpapier
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 465
    • Eiwitten 11.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 34.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 31.2g
    • Sugar 12.8g
    • Fibre 2.8g
    • Fat 32.2g
    • Saturated Fat 7.3g
    • Unsaturated Fat 23.4g
    • Monounsaturated Fat 15.0g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 25mg
    • Sodium 1251mg
    • Salt 3.13g
    • Calcium 4%
    • Iron 10%
    • Potassium 4%
    • Vitamin C <1%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Steek met de steekvorm of snijd met behulp van het sjabloon 4 grote sterren uit de focaccia. Snijd de rest van het focaccia brood in blokjes van ca. 1 cm. Meng ze met 2 el olijfolie en spreid ze uit over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sterren dun met vloeibare margarine en leg ze naast de stukjes focaccia op de bakplaat. Laat ze in de hete oven in 5-7 minuten lichtbruin worden.

  3. Meng ondertussen 2 el pesto rosso met de roomkaas. Besmeer de focacciasterren dun met het pestomengsel en beleg ze met een paar blaadjes rucola en Parmaham. Leg de crostinisterren op 4 schotels.

  4. Verwarm ondertussen de pastasaus met 400 ml water op een matig vuur, roer geregeld. Roer er 3 el pesto rosso door.

  5. Schep de soep in 4 warme diepe borden. Schep de rest van het pesto-roomkaasmengsel in het midden, strooi wat rucola en een paar blokjes focaccia over de soep. Serveer de rest er apart in een schaaltje bij. Serveer de soep met de crostini.

 
         

Meer inspiratie