Tongfilets met courgettes

Tongfilets met courgettes

Met deze tongfilets met courgettes zet je een heerlijk zomerse gerecht op tafel. Haal de Italiaanse keuken in huis met ham, cherrytomaten en peterselie. Maak vanavond nog dit lekkere visgerecht voor 4 personen

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 6 courgettes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 kleine ui
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 100 g ham in 8 plakken
  • 8 tongfilets
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • Extra nodig: 8 houten cocktailprikkers
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 455
    • Eiwitten 50.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 21.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 17.8g
    • Sugar 17.4g
    • Fibre 3.2g
    • Fat 18.7g
    • Saturated Fat 3.7g
    • Unsaturated Fat 12.6g
    • Monounsaturated Fat 10.3g
    • Polyunsaturated Fat 2.3g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 150mg
    • Sodium 1387mg
    • Salt 3.46g
    • Calcium 16%
    • Iron 20%
    • Potassium 42%
    • Vitamin C 110%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snijd ze in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de ui. Halveer de tomaatjes.

  2. Leg een plak ham op elke tongfilet, rol ze samen op en zet elk rolletje vast met een houten prikker.

  3. Verhit de Bertolli olijfolie en fruit hierin de uisnippers even aan. Voeg de courgettereepjes, zout en peper toe. Dek de pan af en laat de groenten 10 minuten zachtjes stoven op laag vuur. Schep af en toe even om.

  4. Voeg dan de visrolletjes en de tomaten toe en laat deze 5 minuten meestoven. Schep de groenten op een grote schaal, leg de visrolletjes erop, bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.

 
         

Meer inspiratie