Tonijn met pittige perziksaus

Tonijn met pittige perziksaus

Deze gegrilde tonijn met pittige perziksaus is een verrassend lekkere combinatie. Extra lekker en gezond door Bertolli Modena Balsamico Azijn. Op zoek naar een spannende combi op het bord? Maak dan dit heerlijke Italiaanse visgerecht voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g tonijnsteaks (4 stuks)
  • 2 el balsamico azijn di Modena
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 3 verse perziken
  • 2 tl chilipoeder
  • extra nodig: grillpan
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 333
    • Eiwitten 25.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 15.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 13.1g
    • Sugar 12.3g
    • Fibre 2.7g
    • Fat 19.0g
    • Saturated Fat 3.2g
    • Unsaturated Fat 14.7g
    • Monounsaturated Fat 11.6g
    • Polyunsaturated Fat 3.1g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 38mg
    • Sodium 55mg
    • Salt 0.14g
    • Calcium 3%
    • Iron 10%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C 16%
    • Vitamin A 51%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui grof en hak de knoflook fijn. Wrijf de tonijnsteaks in met 1 eetlepel balsamico azijn en 2 eetlepels extra vergine olijfolie en laat ze zo 10 minuten liggen. Trek de schil van de perziken en snijd ze in stukjes.

  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes goudgeel. Schep er de stukjes perzik, het chilipoeder, 1 eetlepel balsamicoazijn en 4 eetlepels water bij en smoor de saus afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Pureer eventueel met een staafmixer en laat de saus zonder deksel nog even pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Bak de tonijnsteaks in een hete grillpan of droge koekenpan in 6 minuten aan beide kanten mooi bruin van buiten en van binnen nog rosé. Serveer de tonijn met pittige perziksaus.

 
         

Meer inspiratie