Tortellini met gehakt, rucola en bosuitjes

Tortellini met gehakt, rucola en bosuitjes

Verrukkelijke tortellini met gehakt, rucola en bosuitjes. Dit pastagerecht met rundergehakt, Bertolli pastasaus Piccante, Parmezaanse kaas en verse basilicum is rijk van smaak en makkelijk te bereiden.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 100 g rucola
  • 3 bosuien
  • 300 g tortellini
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante
  • 5 blaadjes basilicum
  • 50 g parmezaanse kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 634
    • Eiwitten 36.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 50.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 46.6g
    • Sugar 11.6g
    • Fibre 3.5g
    • Fat 33.0g
    • Saturated Fat 13.1g
    • Unsaturated Fat 16.7g
    • Monounsaturated Fat 14.6g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 94mg
    • Sodium 1015mg
    • Salt 2.54g
    • Calcium 30%
    • Iron 21%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 18%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Was de rucola en laat de blaadjes uitlekken in een vergiet. Snijd de bosuitjes in ringen. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt met wat zout en peper rul. Roerbak vervolgens de bosuitjes een paar minuten mee.

  3. Schep de Bertolli pastasaus Piccante erdoor en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan van het vuur de rucola en de blaadjes basilicum door de saus.

  4. Serveer de tortellini met de pastasaus en rasp er wat parmezaanse kaas over.

 
         

Meer inspiratie