Tortelloni met kruidige paddenstoelen en knapperige bacon

Tortelloni met kruidige paddenstoelen en knapperige bacon

Tortelloni (een grote variant van tortellini) met kaasvulling, in Bertolli gebakken paddenstoelen, uien en knoflook, knapperige bacon en een heerlijke kruidige tomatensaus.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g tortelloni met kaasvulling
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 4 plakjes bacon
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 507
    • Eiwitten 18.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 49.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 45.8g
    • Sugar 15.1g
    • Fibre 4.1g
    • Fat 27.5g
    • Saturated Fat 8.4g
    • Unsaturated Fat 17.1g
    • Monounsaturated Fat 12.9g
    • Polyunsaturated Fat 3.4g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 51mg
    • Sodium 967mg
    • Salt 2.42g
    • Calcium 11%
    • Iron 9%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 7%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortellini af. Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze. Pel en snijd de uien in ringen en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak hierin de ui, knoflook en paddenstoelen ca. 5 min. op matig vuur. Voeg de Bertolli pastasaus Alle Erbe toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Bak de plakjes bacon ondertussen knapperig in een droge hete koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de pasta over 2 diepe warme borden, schep de saus erover en verdeel de plakjes bacon over de borden.

 
         

Meer inspiratie