Toscaanse spaghetti met rundergehakt, zachte spitskool en basilicum

Toscaanse spaghetti met rundergehakt, zachte spitskool en basilicum

Verrassend spitskool recept met spaghetti, mager rundergehakt en een lekkere kruidige pastasaus. Op smaak gebracht met verse basilicum en amandelen. Een heerlijk pasta gerecht voor doordeweeks. Dit lekkere recept staat in een half uur op tafel.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g spitskool, in repen
  • 200 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 2 el witte amandelen
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 200 g mager rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Alle Erbe (voor 1-2 personen) à 260 g
  • 1 takje verse basilicum
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 825
    • Eiwitten 40.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 96.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.3g
    • Sugar 17.2g
    • Fibre 7.9g
    • Fat 33.8g
    • Saturated Fat 7.8g
    • Unsaturated Fat 23.7g
    • Monounsaturated Fat 18.1g
    • Polyunsaturated Fat 3.1g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 43mg
    • Sodium 618mg
    • Salt 1.54g
    • Calcium 9%
    • Iron 17%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 83%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de in brede repen gesneden spitskool in ruim kokend water met wat zout gedurende 10 minuten. Giet de koolrepen af en laat ze goed uitlekken.

  2. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de amandelen in grove stukjes.

  3. Verhit de Bertolli olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Bak de amandelen vervolgens 3 minuten mee.

  4. Voeg de kool en de Bertolli pastasaus Alle Erbe toe en verwarm de saus nog 5 minuten op matig vuur.

  5. Verdeel de spaghetti over 2 voorverwarmde, diepe borden en schep de pastasaus erop. Haal de blaadjes basilicum van de steel, scheur ze in grove stukjes en strooi ze over de pasta. Serveer direct.

 
         

Meer inspiratie