Varkensrolletjes met ham en kaas

Varkensrolletjes met ham en kaas

De lekkerste varkensrolletjes met ham en kaas. Dit klassieke Italiaanse plattelandsgerecht is erg geschikt voor de gure dagen in de herfst en de winter.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine witte kool
  • 5 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 8 dun gesneden varkenslapjes à 50 g
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 8 dun gesneden plakjes Gruyère
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • extra nodig: 8 houten prikkertjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 672
    • Eiwitten 55.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 11.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 7.8g
    • Sugar 6.6g
    • Fibre 3.5g
    • Fat 44.2g
    • Saturated Fat 17.8g
    • Unsaturated Fat 24.0g
    • Monounsaturated Fat 20.7g
    • Polyunsaturated Fat 3.3g
    • Trans Fat 0.5g
    • Cholesterol 128mg
    • Sodium 1712mg
    • Salt 4.28g
    • Calcium 50%
    • Iron 10%
    • Potassium 34%
    • Vitamin C 56%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels Bertolli olijfolie/b> in een ruime pan en smoor hierin de ui en de kool gaar. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

  2. Leg op elk varkenslapje een plakje ham en daarop weer een plakje gruyère. Rol de lapjes op en zet ze vast met een houten prikkertje.

  3. Verhit 3 eetlepels Bertolli olijfolie en bak hierin de rolletjes rondom bruin. Schenk de bouillon en de witte wijn erbij. Kook het vocht tot 1/3 in. Serveer de rolletjes met de kool.

 
         

Meer inspiratie