Veldsla met makreel en sinaasappel

Veldsla met makreel en sinaasappel

Zomerse Italiaanse salade, veldsla met makreel en sinaasappel. Lekker vol van smaak door de zwarte olijven, bosuien en verse basilicum. Haal de Italiaanse keuken zo in huis met deze eenvoudige maar verrukkelijk salade voor 4 personen. Erg lekker voor bij de barbecue .

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 bosuien
  • 2 el verse basilicum
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 sinaasappels
  • 300 g gestoomde makreel
  • 2 el balsamico azijn di Modena
  • 150 g veldsla
  • 4 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 424
    • Eiwitten 16.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 14.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 10.5g
    • Sugar 1.4g
    • Fibre 4.2g
    • Fat 34.2g
    • Saturated Fat 6.1g
    • Unsaturated Fat 26.1g
    • Monounsaturated Fat 18.8g
    • Polyunsaturated Fat 7.4g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 54mg
    • Sodium 242mg
    • Salt 0.60g
    • Calcium 8%
    • Iron 18%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 103%
    • Vitamin A 5%

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosuien in ringetjes, hak de basilicum grof en halveer de zwarte olijven. Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees. Snijd ze in dunne plakjes en verwijder eventuele pitten. Trek het vel van de gestoomde makreel, verdeel het visvlees in stukjes en verwijder de graatjes.

  2. Klop een dressing van de olijfolie, de balsamico azijn en peper en zout naar smaak. Meng de helft van de dressing met de veldsla, de bosui, en de basilicum. Verdeel de salade over vier borden. Leg de plakjes sinaasappel, de stukjes makreel en de zwarte olijven erop en druppel de rest van de dressing erover.

 
         

Meer inspiratie